OVERDUE 40W 1DAY

nk tanya, ada x sape2 yg ada pengalaman serah diri ke hospital sbb overdue lepas dr bagi tempoh seminggu dr tarikh due? kne stay lama ke dekat ward? risau ni takut kne stay lama dekat ward sbb kesian dekat anak2.. tak sampai hati nk tinggal lama2😢

2 Balas

sy bersalin anak 1st 41w1d.. nurse bagi tempoh seminggu baby x nk keluar jgk.. last² kena admit 4.3.2021 lps tu kena induce pil 3x bersalin 6.3.2021.. lps tu stay 2 hari kt hospital doc nk pantau sbb overdue.. 8.3.2021 bru discharge.. total 5 hari jgk kt hospital.. burnout jgk duduk hospital lama².. rasa stress ja tgk org sebelah dh betukar org banyak kali tapi kita ni tak balik² lgi😅😅

Sy serah diri 40w4d lepas misi kk dan suami paksa 😅. Sy dh bgtau sy xde rasa nk bsalin lg..pegi LR jln baru 1cm tp dktr suruh admit juga. 30/5 admit, 01/6 induce belon, 02/6 induce drip dan bersalin. lps bsalin 3 hari dkt wad sbb emergency czer (jln xde progress even dh induce). then tmbh 1 hari sbb bby sangkut kuning. total 7 hari dkt hsptl 😂