Baby jaundis

Hi nk tanya ada tak anak ibu2 yg dah 22 hari masih ada kuning? ada tak tips nk kurangkan atau pantang mknan yg boleh naikkan kuning baby?#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

9 Balas

Mak saya rebus kacang bendi..ambik lendir sapu dekat badan bby..bby sy hri ke 9 bru p check kuning..175 pastu turun sikit 173 naik balik 175 last2 lumur lendir tu turun 97 esok tu mak sy xlumur..naik baik 116 pastu smlm sebelum p check mak sy lumur dulu pastu turun 81 yeayyy xpyh p spital dah..oh kena kerap susu bby jugak yaaa

Petua paling berkesan sis kena slalu susukan baby. Tak kisah FM atau direct breastfeed supaya baby poopoo dan kencing dgn kerap. Bilirubin akan ikut sama dlm najis dan kencing tu. Baby sya dr bacaan 17.9 dah drop ke 5.9. Sya susukan dia dgn kerap

elakkan makan lada hitam, bawang putih dan kunyit. makanan panas boleh menyebabkan kuning baby naik. lepas tu bg baby sejuk. xyah barut, xyah tuam. mandi air suam yg xberapa panas. bg susu setiap 2 jam

Sy segala herba atw mandi baby sy try.. susu fm pun sma kuning tak turun juga.. last2 sy full breastfeeding, sy minum rebena letak limau, n sy makan lapu putih.. lepas tu sy bgi baby menyusu.

Anak sy menjadi dgn kurma.. sy mkn kurma lps tu susukan baby.. xlama lps tu dia mmg berak bg keluar semua yg xsihat tu keluar.. dari 10-7.5-5 discaj dh pun

anggur hitam sis..dan sayur kundur rebus air nya utk mandi..yg paling penting susu tak kira bf atau fm

1y ago

and elakkan dulu ibu makan Ada halia, serai, Kunyit. kerapkan Susu baby

Saya guna ni. Sejak guna, alhmdulillah kuningnya turun dan semakin turun

try mandikan dgn lemon..