Dr kata baby 50-50 hmm

just nk share, semalam usia 7w2d sy kemas rumah skit mop dan vacuum sbb ad org nak dtg, hmm tiba2 spotting kluar lendir ketul2. trus p emergency. scan smua cantik elok je nmpk baby dalam kantung dan dh ad heartbeat. cumanya bila Dr test hormon hcg sy makin trun. patutlaa sy test upt makin hari makin samar. jd rahim sy x kuat. dpt ubat kuatkan rahim lah pastu. hope anak mama boleh stronglah sampai lahir. doakan saya yaa. ini anak first sy. smoga kalian dimudahkan urusan sehingga bersalin nanti jugak aamin. we must strong to our baby. positif!

8 Balas

Time pregnant ni bykkan rehatkan awak. Kalau boleh elak buat kerja rumah. Dua kali saya gugur sbb buat kerja rumah bodoh2 je. Sejak tu saya trauma. Badan lain2. Kekuatan rahim pun lain2. Kali ni pregnant saya takbagi sesiapa dtg rumah, saya bagi mcm2 alasan sbb saya pentingkan baby dulu. Boleh mintak suami tolong. Bedrest sampai darah stop. In shaa Allah baby kuat dan ibu dia pun kena sentiasa kuat. Semoga dipermudahlan segala urusan.

8mo ago

Saya selalu bagi alasan saya dan suami demam. Cakap je demam takbaik2. Org jd takut nak dtg 🤣 sbb takde siapa tahu saya pregnant sampai skrg. Tu tipu mcm2 tu. kadang kena jadi selfish sikit demi baby kita.

Sy sepatutnya dah 7w 1d tapi tvs scan tadi sbb smlm bleeding sono cakap baby tak membesar dan tak ada heartbeat. Masih size 6w. Dia suruh tggu seminggu lg kalau tak turun jugak kene cuci. Saya masih berharap tapi tvs scan selalunya tepat. Entah lah..

8mo ago

Terima kasih awak. Saya tengah usaha. Semoga allah dengar doa2 saya dan ada keajaiban dari allah utk kita semua.

Sama lah jgk sy sis. Ada spotting n bleeding berketul. Tp scan bru ni bby okay je dah nmpk kantung n jantung semua. Dah mkn ubt kuat rahim pn still ada spotting. Hope lah bby kita semua xde pe2. 🥺♥️

8mo ago

Betul tu sis. Kalau kita stress nti bby dlm kandungan pn ikut stress jgk

sama lah sy jugak, start spotting n ade bleeding berktul. tp dh scan baby okay.. dah makan ubat rahim n still ade lagi spotting.. InshaAllah kita sama2 terus positif 🥹❤️

8mo ago

yaa truskan doa ya. baby kita strong.

kalau boleh elakkan dulu sis buat kerja2 mcm tu,sy ni dah masuk 9 weeks pegang penyapu je,mop ngn kemas rumah husband je yg buatkan

Ya Allah angkatlah doa² ibu² ini .. smoga kmi smua dpt mrsakn kehadiran zuriat yg ditunggu². Aamin

semoge semuenye baik²..Aamiin

8mo ago

sme²...kite doa tuk semue..moge Allah permudahkn semuenye...

Aamiin2