Hospital Bersalin Swasta Area Pudu Atau Berdekatan Setapak

Nk brtny, hospital swasta mn murah dan ok ya.. Siap blh suami teman.. Budget bwh 3k... Ada kwn kongsi ada kata hospital pusrawi..

17 Balas

Kawan saya baru bersalin baru2 ni, hospital selayang.. Kos sy x pasti lah berapa, tapi dia ckp husband dia hospital bagi teman dari labour room sampai masuk ke wad biasa.. Sis boleh google kos bersalin di hospital kerajaan dgn swasta.. Sbb nya kalau bab bersalin ni kita x boleh nk ckp, depends on your situation sis.. Kalau u rasa boleh bersalin normal ada je swasta yg anggaran 3k - 5k..tapi kalau tiba2 kena emergency czer, padah sis... Kurang2 pon kena ada 10k.. For me, prefer kerajaan je.. Kurangkan kos sikit... Sbb first baby kan, lagi dgn musim penyakit & pkp nya.. Byk benda nak pakai duit nanti... Semoga urusan sis dipermudahkan ya! Jaga diri

kalau swasta kna standby 10k dear, sbb masa proses bersalin tu ada extra charge lg even dorg ckp 3k je tapi kita xtau nanti masa nak bersalin ada complikasi susa nak teran ke habis tenaga ke, so kdg2 kna vacum dah kna charge 500, banyak lg extra charge, saya misscarrage before cuci dekat swasta da 3800 price dia, so better standby duit lebih. tapi swasta bersalin normal start 4999 kalau kat sabah xde 3k

Nak bersalin swasta ni kna ada 10k stndby..bukan apa...kalau emrgncy czer huhuhu..plg murah pun Rm8.9k...sbb tu swasta k...bukan kerajaan..swasta nak je duit..so sikit je masalah pun dia kata emrgncy czer...dah terkena...

Hsptl swsta murah mcm zaman dlu xde dh sis tuk dpt dlm 3k smua nya 5k n above..tu pn.tgk juge jika.tiada.mslh apa2 blh brsalin normal..jika czer kos akn jd lebih tggi lg kena sediakan dlm 10k n above

ramai kata hkl skg dah bagus. tapi kalau nak juga swasta, cuba survey hospital umra. tapi dekat shah alam lah. tahun 2019 dia kata maximum kena standby 8k ini utk termasuk emergency czer semua la

Kalau ade pon bwk 3k tu kalau awk bsalin normal...kalau czer mana nk cekau weyhhhh kalo cmtu...time nk bsalin ni bkn kita tau dah keadaan nk jd cmne....

Saya walk in, hosp Naluri area wangsa walk. Alhamdulillah, normal bawah 3k. Tapi kena standby lebih ye in case kalau emergency 😁

Better pilih FPP hospital kerajaan.. ala2 first class utk hosp kerajaan. doc in charge semua pakar, byaran pun 3k je plus minus

Manela nk cari swasta bawah 3k. Xde sis. Pegi gomen aje. Okay , selesa. Cuma suami jela xbole tgu...yg lain sume okay

hospital swasta tkde bawa 3k sis semua 3k keatas itupun jika bersalin normal buatnye kena emergency czerr lagi mahal