Diet turun 7kg TUP TUP lekat!

Niat asal nak kurus,tiba² lepas 5 bulan diet tanpa sedar sy pregnant...ada tak dekat sini sama macam saya? #preganancyjourney #pregnant #ingin#ingintahu

Diet turun 7kg TUP TUP lekat!
50 Balas

Saya jugak, lepas gugur 2x, doc suruh rehatkan 6 bulan sebelum prgannt balik, hehe, sbb gugur jarak dekat. sebab saya obese, berat dalam 90kg jugak, so ckp dgn hsbnd, tak pa la, nk happy2 kan diri la, so saya g la zumba, dia mmg support saya 100%, smpai kdg tu tak jumpa dia pun kalau dia balik kerja, sbb saya zumba merata jugak laa, hehe, g dgn kwn2, n dia pulak ke GYM, N kmi makan macam biasa cuma tak makan fast food ja, kurang la, n sya banyak kurangkan caffien. Tapi rezeki Allah nak bagi, cukup 3 bulan, n sya pun ada kurang brat bdn, saya lekat balik, tapi msa tu x tau pun sebab aktif mcm biasa, n risau jugakk, yang boleh cek tu sebab bila prgi zumba, esoknya saya demam, kwn smpai cakap, g la test upt, n yess double line, sbb sya ada history gugur, so mmg drstik stop zumba, semua la, pdhal sblum ni kalau zumba mmg all out, ha kdg main netball, hahha, ada ja hri2 aktiviti sya, so lps tau, trus ddk rmh, n bermula la alahan saya, trok sngt 3 bln first tak boleh bngun, hnya baring jee, n mkn je muntah, hehe, hsbnd pun dri g gym x g gym laa🤣. Selamat dah saya bersalin, skrg baby dah 7 bln dah😊

5mo ago

Alhamdullilah,semoga sis pun sama❤️

Sama sis. Sy jenis period xmenentu dek kerna sy plus size. Slalu period mmg nk pergi klinik ambil pil turun period. Then doc suggest kena turun berat badan dulu. Saya start diet dalam bulan 2 tahun lepas, on/off kejap diet kejap x 😂 tapi akhirnya dpt turun 10kg. Tapi dalam masa yg sama sy amalkan minum air saffron setiap hari, bulan 6 sy still mkn ubat dari klinik and Alhamdulillah bulan 7 period keluar sendiri. Tup2 bulan 8 terus sangkut 2nd baby after Ttc 1y++ now tgh mengandung 7mths 😘

5mo ago

Alhamdulillah, tahniah ☺️ semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti

Sama! Sy taklah gemuk sangat. Masa berkahwin 48kg saja. 4 tahun berkahwin buat iui, badan naik. Sampailah tahun ke-9 kahwin paling berat badan sy ialah 63kg. Sy mula diet cut sugar n gluten. Tiba² pregnant ketika berat sy 56kg. Alhamdulillah, mengandung anak pertama selepas 9 tahun 2 bulan menanti. Insya Allah baby lahir Raya Aidilfitri nanti.

5mo ago

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti ☺️

sama saya. diet konon sbb raya sambil sambil tu ganti puasa. at the same time masa tu dok minum ezy orange. time tu berat tak turun bnyk pon cuma inciloss je. and saya jenis circle period yg sngt terok mmg tak teratur . 2y7m kahwin belom lekat plan lepas raya baru nk ikhtiar. tup tup pregnant terkedu jap kami laki bini . Rezeki Allah bgi . Alhamdulillah 🤲

5mo ago

Alhamdulillah ☺️

Saya!! Diet n dah turun 13 kg. Pastu2 mula rasa lain mcm dkt pinggang. Asyik sakit cramp gitu. Saja test UPT. Tup2 dah lekat rupanya. First pregnancy selepas 4thun kawen. Dan alhamdulillah dah bersalin bulan sept 2022. Tapi berat susah turun plk. Adudu. Skg tgh on diet. Baru turun 8kg nih. Doakan saya dapat loss kg lagi. Hehe. 🤭

5mo ago

wahhh! congrats dah selamat bersalin,dah boleh start diet balik buat IF sis,puasa 16 jam

sy ttc 2thn.byk kali mencuba smpai naik fedup,so niat jd berubah nk kurus nk cntik2 time raya 2024,berat turun dlm 10kg,diet kaw2 sb kecewa xpregnant..lps dh kurus elok,period xdtg,2bln jgk xde period, ingtkn hormon sb kurus..skali demam xblh bngun.pg klinik cek.. "tahniah puan pregnant 7w" 😆

4mo ago

Sama! Diet sbb nak kempis kan perut. Saya xla berat sangat tp taknak cecah 60kg before pregnant. Berat 58kg turun ke 53kg, lepas tu pregnant. Penantian selepaa 6 tahun. Before kawin, berat 42kg 🤭

Samaa! Berat dari 84kg turun 76kg dlm seminggu sebab makan hkt 😭😭. Harap baby sihat2 je. Hujung bulan 2 baru boleh details scan.. doakan kandungan saya sihat sempurna sifat ya mommies semua. Semoga sesiapa yg doakan sy, bakal dimakbulkan juga doa buat dirinya. Aminn.. terima kasih 🥹.. huhu

4mo ago

Sis anon, boleh search hkt kt google kalau takda kat shopee 😂. Herba kurus tradisional.

kite geng.. sy Dari lepas bsalin ank ke 6 berat 126kg.. usaha gigih ya.. Sampai ank dh umur 2thn berat Sy dh Banyak turun.. happy Bila dpt timbang tu 96kg.. ktggian sy 178cm Kira sedang2 Elok la xde gemok xde Kurus sgt.. tup tup.. lewat period 7hari, nahhhhhhh mgndung LG ank ke 7 pulak.. trmenung trus

4mo ago

byk tu turun sis,keep it up 🤗 xpe nanti lepas bersalin sambung diet balik sis

saya! sy keguguran bulan 3. pastu lepas raya rasa mcm kalau x pregnant baik saya exercise kuruskan badan . dari 74kg turun 65kg dalam mase 2 bulan. bulan ke 3 upt positif. terus hilang diet. skrg berat jadi 75kg 29w 😂😅 diet bersambung selepas beranak lah jawapnyaaaa

5mo ago

lewat sikit xpe

kes mcm sy..ttc 8tahun..berat 85kg bln 9/22 diet berat bdn turun 68kg bln 1/23..pastu taw pregnant 2/23 Alhamdulillah anak da masuk 4bln skani..ms ttc tu mmg da giv up just fokus koje n suami rezeki allah nk bg kn Alhamdulillah anak bsalin sm tarikh perkahwinan yg ke8 sy dgn suami..

5mo ago

Alhamdulillah, Allah bg rezeki bila tepat waktunya ☺️