Ruam

Ni ruam susu ke ruam sebab panas? Ubat apa ye yang sesuai untuk ruam?

Ruam
11 Balas

Kalau belum pernah mandi dgn sabun mungkin ruam susu atau panas.. Rasanya paling berkesan just make sure kulit muka dia bersih.. Basuh dgn air je utk hilangkan kesan susu n peluh.. Masa mandi tu sapu air ke muka dia.. Kalau berminyak, boleh cuba sapu lebihan buih shampoo rambut sikit ke muka.. Insyaallah akan hilang.. Kalau dah penah mandi dgn sabun ada kemungkinan sabun tu tak sesuai.. Samada tukar sabun atau take a break n jgn guna sabun apa2 sementara reda sikit.. Mungkin kulit baby jenis sensitif.. Apa2 pun kalau risau tanya nasihat doktor dulu.. Termasuk utk beli produk.. Mungkin ada yg tak sesuai utk baby

Sy rajin lap dgn kapas basah je.. Kdg kalau xde kapas, sy pkai wet tissue pureen. Tgk keadaan cuaca.. Kalau tgk dia panas berpeluh tu, lap la. Mlm nk tido pon sy lap. Lama2 dia kering jd kuping2.. Pastu sy sapu baby oil. Skrg dh licin dh...

better rujuk doc sis, tk semua cream baby sesuai. kalo sy bila ruam mcm tu sy tk letak apa2, sy cuma basahkan kain dgn air suam lap kat ruam tu then keringkan.. dlm bbrpa hri ruam hilang sndiri

4y ago

ya betul sis.. even kulit dewasa pun tk semua sama, apakn lagi baby..

Saya pakai produk honeymommy ...sebab anak saya ada nek ruam2 dekat pipi sekarang alhamdulilah..dah hilang dlm masa 3 hari nmpk kesan

Ruam susu Saya sapu bedak merah je Ok beli dekat farmasi , krim pun ada Better beli dekat farmasi

mungkin sis blh cuba susu ni,boleh dptkn dengan no kat bawah,sy minum susu ni www.wasap.my/60111933944/babysyRuam

Masa baby tido sapu nipis sudocream..boleh dptkn di farmasi

Cuba letak bedak sejuk, tepung ubi, bedak merah ke

try mayya baby, inshaAllah berkesan

Sama macam anak saya.. Guna sudocream sis

4y ago

Same sy pn guna sudocream mbntu sgt