anak sy dah 9 bulan. tapi gigi tak tumbuh lgi. normal ye cmtu?

ni anak first. tu yg tak tahu😢

10 Balas

Hai mommy. Takpa bagi masa sebab pertumbuhan anak berbeza² . Kalau gusi dah keras, air liur asyik meleleh je dan asyik nak menggigit main/lain-2 dah tak lama lagi dah tu.

normal tu puan. anak sedara saya dah masuk setahun pun belum tumbuh gigi lagi. asalkan dia masih berselera nak makan, tu pun dah kira ok ☺

normal. ank sy tumbuh gigi usia 11 bln. tpi bila dah start tumbuh terus tumbuh bnyk2. skrng ank dah umur setahun 6 bln. gigi dah penuh

haha anak sya umur setahun bru tumbuh gigi, nurse akan refer doctor gigi je .. lps tu xde mslh sgt pn ..

anak saya setahun 6bulan baru tumbuh sampai saya ingatkan ank xkn tumbuh2 gigi dah mase tu😅

ank sy 10 bulan baru ada gg. ok ja tu. org kata klu lmbt tumbuh gg lambat la rosak gg tu😅

Normal, Puan. Perkembangan baby lain lain. Anak saya 9 bulan pun belum tumbuh gigi lagi.

anak kawan sy umur 10bulan Blum juga tmbuh gigi..lepas setahun umur nya bru ada yg tmbuh

Anak saya setahun 2 bulan.... Baru 4 biji gigi..... 2 atas, 2 bawah....

thank u mommy2 semua