BLOOD TEST HCG 3.30 SAJA (PERIOD DELAY 20 HARI), preg ke tak ya, naluri rasa mcm ada hmmmmm

Next treatment kesuburan nak cek if tube ada block ke tak, diorang akan masukkan mcm ink dan scan, tapi kalaulah sya hamil, sya takut ink tu merosakkan kendungan sya, tapi blood test hcg 3.30je huhu, cek hcg melalui kencing mcm ada mcm tiada... pening laaaaaa

4 Balas

check test hcg melalui darah paling tepat. kalau pregnant, hcg akan tinggi. kalau pregnant tapi hcg rendah mmg dah consider keguguran. jika ragu ragu boleh check semula darah di klinik lain

10mo ago

keputusan 3.30 tu melalui blood test la tu sya buat, masa tu period dah delay seminggu lebih

i see tpi base on my experience mmg drg check bila last period sbb hcg akn dibuat selpas hari ke 10 lps period sis n xboleh bersama suami

drg akan buat confirmation prgnt dlu bru buat sis.. dont worry okey

10mo ago

sya bukan di Malaysia sis skg, actually sya dah jumpa dok hari rabu minggu lepas, sya ada cerita yg sya ada bed dgn suami, dan sya tunjukkan juga report HCG sya tu, dok tu just kata ok takdak la tu, terus dia bagi sya borang untuk pegi ke bahagian lab utk buat scan ink tu. bahagian lab pula, kalau sya serahkan form tu ke diorang, diorang takde dah nak cek2 upt ni. tu yg sya risau, period dah delai 23 hari, tapi perut rasa cramp2 mcm nak period, dah nak seminggu lebih mcm ni, berharap period dtg sebab nak buat treatment, tapi sampai skg period tak datang2... dok suruh makan ubat turun darah dari minggu lepas, tapi sya hold, sya nak p ultrasound hari ni, pls pray for me, tq sister❤️

3.3 tu memang tak pregnant. Sy 15 pun tak pregnant sis.

10mo ago

yep betul... semalam sya p ultrasound, cek dua2 ovari sya ada follicle kecik2 je... dok kata pcos, means sya akan continue treatment utk inject ink utk cek tube fallopian ada blockage ke tak