Tidak Pasti Hamil / Tidak dan Tidak Pasti Tarikh dikira?

Selamat pagi, saya telah melakukan HSG treatment pada 3/06/2022. HCG Test positif tapi samar pada 18/08/2022. Saya memutuskan membuat hcg test pada 18/8/2022 kerana saya perasan yang mood saya cepat berubah/mudah tersinggung, cepat letih, kadang-kadang rasa sengugut seperti mahu period tapi belum juga period. Lupa ambil gambar HCG test yang samar. 20/08/2022 HCG test negatif pula. Keliru saya hamil atau tidak? Belum cek ke dokter sebab tengok 20/08/2022 HCG test negatif.. Ada yang pernah alami benda yang sama tak? Ataupun saya memang tidak hamil? #ttc7tahun

Tidak Pasti Hamil / Tidak dan Tidak Pasti Tarikh dikira?
3 Balas

cuba p jumpa doc.. sy pun jd mcm sis jgk.. xpasti skunk ni.. sy delay period 5ary pstu keluar darah coklat yg awai tuh egt period.. pstu 4-5ary jgk la keluar xbyk sgt..kira ngam2 pantyliner.. sy p jumap doc.. dy scan, dy nmpk kantung mcm baru nk bentuk..tp doc kata 50% mgkin sy pregnant.. sy kena jaga2.. skunk tgh tunggu sebulan utk cek pulak..sbb sy test upt negatif.. doc suh jmpa dy bulan depan kalau2 period sebenar sy xdtg

2y ago

28/7-1/8 ingt period masa tu. tp spotting sikit ja. macam setitis air ja & wrna coklet pekat. tq atas saranan..😊 saya akn cuba jumpa doc dlm masa terdekat. sebab msih keliru tengok blm period & hcg test positif, lpastu negatif.

cube pegi checkup klinik kot doktor buat scan. kdg HCG kite x strong UPT x detect. semoga ade rezeki awak ttc7tahun☺️

2y ago

aminnn., tq atas saranan. 😊

untuk lebih kepastian, baik sis check di klinik..bukan apa, untuk langkah berjaga2. keputusan lg tepat.

2y ago

ya,, tq atas saranan. semoga semua okay nanti. 😊