Ruam & bintik ii merah

Hy! Sy nk tnya betul ke klo baby tak serasi dgn susu formula boleh mnyebabkan naik ruam & bintik ii merah kt muka & badan dia ? #bantujawab #ingintahu

3 Balas

bukan setakat susu je sis, makanan pun sama. anak sye dlu alah semua produk tenusu, masa mula2 bagi xtau pun, sekali bagi habis naik bintik2 merah 1 badan, bengkak2 muka. trus bwk g hospital.

17h ago

masa anak sye tu doctor masukkan ubat ikut jarum sbb bengkak teruk muka dia. yg lain2 tu just naik bintik2 merah sekitar mulut, sye biarkan je, nnt hilang sendiri.

Betul. Tengok juga jenis bintik & ruam tu. Make sure bukan ruam panas or bekas gigitan serangga

betul