Tanya boleh ?

Nanti nak bersalin boleh pakai lens tak ? Kita ni rabun ke kena buka juga ? Nanti tak pasal nk bersalin mata kabur hahah ke bole pakai cermin mata sambil meneran ... agak2 boleh tak ?

6 Balas

maaf puan semasa melahirkan contact lens atau cermin mata tak dibenarkan pakai ..masa tu duduk atas katil je puan kita takkan pergi mana2 pun jadi tiada keperluan masa meneran tak perlukan semua tu..nanti meneran peluh2 tau memang bahaya pakao contact lens nanti cair bahaya boleh buta .. memang semua kena tanggal ya puan

3y ago

btul..mmg bleh pakai😂tgok pd hptl gak..stgh hptl mmg bg pakai sthu sy😂

puan syafseth saya rasa better puan tanya pada misi n doc yg merawat puan ms nk bersalin nanti mcm mana prosuder nya..sbb kadang2 misi n doc tak tahu kita punya tahap rabun bagaimana..better try tanya dulu k 😉✌🏻tu sebaik2nya ..

better pakai spec dr lens. kalo doc xbg pun boleh cabut letak tepi je. kalo pakai lens, buatnya lepas meneran kita pengsan sape pulak nak korek mata kita nak buka lens tu

Maaf, rasanya cermin mata tak boleh pakai, tak tahu kalau lens, cuba tanya nurse

bleh pakai spec sis..sy pakai mse dlu..dpnds pd hptl..nti sis kol hptl tye ye

saya pun pakai spec masa bersalin. dr/nurse tak de plak ckp tak bleh pakai.