Hi semua.Sy hamil 13mg. Teringin sangat nak minum air gas buat rasa². Apa pendapat ibu² semua?

26 Balas

sya dulu pun ngidam mcm nie jgak..husband beli 100 plus yg tudung hitam tu sya minum sikit ja bgi hilang ngidam tu plus tmbah tenaga jgak sbb saya alahan teruk msa tu..🤭klau nk minum air gas yg berperisa husband sya msty campur air kosong jgak bru sya bleh minum😅

entah yer...sebab ketahanan tubuh orang lain²...minumlah kalau awak yakin tak memudaratkan..tapi awak baru 13wk sis.... ms sy, memang pernah teringin sgt air gas, tapi sy minum yg orange @ perisa buah..saya minum sikit je tak smpai suku pon.. sebelum minum pon sy minta izin suami dlu😅

Saya selalu minum time pregnant anak 1st, tahun 2021.. bukan sikit2, mmg btul2 minum habis la 1 botol kecik fanta tu.. tp ikut jgk, tak smua mak2 n anak boleh tahan. Macam nanas, ada org takleh makan, ada org elok je mkn time pregnant

saya pon pernah teringin & minum sikit. Tapi setiap kali minum saya akan muntah balik semua makanan dengan airnya sekali. Dah pernah cuba 2/3 kali still sama walaupun usia kandungan lebih 20 minggu. Ikut badan orang..

Sy masa belum tahu pregnant, hari² mesti nak air gas . tak kisah la perisa apa pun . lepas suami rasa semacam baru cek upt + , alhamdulillah skrg dah 5bulan 🥰

Minum je lah. Minum sikit buat hilang teringin. Saya kalau teringin, minum yg gasnya dah hilang sikit. Klau susah nk sendawa pun saya minum jugak sikit😂.

Sy dulu masa awal preg pun suka minum air gas, lagi2 Fanta(Merah). Tapi tak byk la, stakat rasa2 gitu je. 😅 Beli botol yg kecil tu, sy cuma minum separuh

Saya tak minum. Walaupun orang kata buat raso raso, ala sikit je bagi hilang teringin, sekali sekala takpe. Lepas bersalin baru saya minum. Up to you.

Saya kak Dripd awal mengdung mmg xskip langsung air Coke vanilla … xdpt tu sehari yaAllah xtenang hidup🤣 skrg anak pon nk msuk 2 thun dh

Kalau nk rase gas saje.. Minum sparkling.. Yg tu xde gula.. Sy minum ni bile rase nak minum air gas.. 😂..