Hai.. Siapa dekat sini pernah uri kt bawah? 21 weeks uri kt bawah. Harap baby naikkan uri.

Hari2 bercakap dgn baby suruh naikkan uri. Sambil gosok2 perut#firstmom

4 Balas

sya mse weeks ke 19 uri ad dibwah... sy risau sebb sya tak de pengalaman.. tpi mak mertua sy bgthu.. awal lgi.. uri akn naik sndri sebb baby belum mmbesar.. melainkan kalau dah smpai nak dekat wktu bersalin uri msih dibwah.. apepon kita boleh bntu uri tu naik smla.. senaman n kurangkan mencangkung.. boleh jga ..

ritu scan 19weeks dokter ckp uri dkt bwah. risau jgk dia ckp klo ada pendarahan trus g ospital. sbelom ni scan ok je.. check kt kk

21 weeks awal lagi sis. tkperlu risau. klau tkpercaya tnye doc 🥰

2y ago

Ye awal lg.. Lg 7week nk bg uri naik. Kalau tak rahim dah sempit.. Nak bersalin normal

kedudukan uri boleh berubah & 21 week tu masih awal