breastfeeding

Nak tnye..adakah payudara mengeluarkan susu slps melahirkan bayi? perlu kah kiter prepare susu stage 1 sblom melahirkan bby? maklumlah first bby.. due 31/8 ni..#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

tak perlu beli lagi klau tak kita akn letak harapan dkat FM 100% . biar kita letak harapan dkt susu ibu dulu. dh bersalin dkt hospital klau ibu blum kluar susu, hospital yg akn bg susu dulu . hospital breastfeeding friendly jd klau depa nmpk kita bwak mai susu siap2,tkut sis je tak tahan klau dpat nurse mulut petir 😂😂😂 jgn risau klau first day susu tak kluar,bg je baby isap wlaupun'kosong' sbab kita nk create demand, susu memang dah ada cuma demand tak sampai lg dkt kilang 🤭 . nk bg FM kena guna cup or syringe supaya baby tak nipple confuse.. masih ada masa utk study bab breastfeeding, ajak husband skali cari info bab ni .. boleh join group dkt fb happy breastfeeding Malaysia..