HB rendah

Nak tnye . Sblum ni check HB ok 12.6 lepastu lps 2 minggu checkup HB turun 10.8 . Teruk sangat ke kalau dah mcm tu ? betul ke kalau teh ais Dan milo kotak tu penyebab HB turun ? Dah stop minum tu .skrg minum air susu HL dan Sunquick je . Skrg tengah amalkan makan kurma ,kismis Dan kerang utk naikkan hb . Agak2 sempat tak lg 2 minggu checkup nurse nak tengok HB Naik ye ? 😭

2 Balas

Sy ari2 minum kopi n nes...tp sblum tdor sy minum Tamar Coco @ susu kurma... alhmdulilah skg hb sy 12.6x pnah bwh 10

4y ago

Oh ok2 . Terima kasih banyak2 ye .