PERANCANG.....

Nak tnye sape yg pnh mkn perancang ni .....?mmg akn gngu period ke sbb sye seminggu dh lwt period....bole tahu dkt kerajaan perancng ape yg bgus....?#firstbaby #firstmom #ingintahu

PERANCANG.....
7 Balas

oralcon ni ada 21 biji. kalo klinik sy kita nasihatkan untuk mula mkan pd hari period ke 5. bila habis 21 biji akan rehat 7 hari. dalam masa rehat 7 hari tu spatut nya awak akan period. kalo xperiod kena bgtau nurse yg menjaga awak.. kalo dh smngu lewat period cuba test upt dulu.

sy xthu la nurse/doc lain mcm mana, explain btl2 ke x dkt awk, tp nurse sy haritu sblm dia bg, dia tanya tarikh period sy, n dia akn adjust ikut tarikh period tu. seeloknya tanya jela doc/nurse in charge klu xpasti...

2y ago

nurse sye nurse baru hari tu dia ckp dgn sye dia pon xtau sgt ....plik kn xpi benar ...sbb hari tu dia tnye nurse lain ckp dgn sye...🙃😅

sis dah makan sampai habis ke? sebab bila dah habis sepapan, kita rehat 7hari. so dalam 7hari tu sepatutnya period datang. kalau tak datang period, sis boleh inform nurse utk tukar.

Saya makan yg ni. Period dtg elok macam biasa. Kalau tak sesuai klinik kesihatan akan bg yg jenama noriday.

2y ago

iye ....ingt sye mcm tu lh nnt mntk tkr....thanx

sy mkan ok je. xda ganggu period. xda mslh. cme brat bdan sy naik saje

2y ago

stahu sy klau stop mdah ngndung lain. maaf klau sy silap. tp blh je klau nk tukar ubat.

Sye amik yg noriday tu....bru je smlm sye start period....

2y ago

Noriday utk ibu fully BF, pil hormone jg tp berbeza dgn yg 21 biji (rehat 7 hari) tu. Mcm oralcon lepas baby 6 bulan ke atas baru ibu BF blh ambil. Noriday dgn oralcon pil hormone tp berbeza jenis hormone dlm pil tu, so klu ibu BF anak nurse akan bg pil yg tanpa rehat spya x ganggu susu ibu selama 6 bulan pertama

tanya misi kk

2y ago

baru tnye hari ni tunggu misi bls....thanx