checkup baby klinik kesihatan vs swasta

Nak tnye pendapat yg berpengalaman, Kalau cek monthly baby kt klinik kesihatan tu, dia cek menyeluruh termasuk perkembangan ke? Sebab untuk vaksin sy bole claim utk cucuk semua vaksin kt swasta, perlu ke saya pergi lgi ke klinik kesihatan?

2 Balas

Saya bawak anak check up kat klinik luar. Kekangan masa nak pergi kk time waktu kerja. Lagipun company cover vaksin. Kat klinik luar pun doctor check tumbesaran anak jugak sis. Sama je mcm kk.

Klu vaksin yg stiap bulan tu dh ambik kt swasta means kt kk xperlu dh..

5y ago

Kk bt je smua cek bby perkmbngan smua..Tnya ibu n tgk ank tu dri skin to skin..Tgk mcm2 kt ank..Tpi yg cocok free pnya kk ade cma klu yg tmbhn pnya vksin je xade kt kk