Awal tremister

Nak tnye mommys semua ..kalau kndungan 6 minggu tak pergi klnk lagi tak pe ke..sbb mse sulung sy pergi klnk cpt tp nie lmbt sikit sbb tggu suami .tak pe ke tak makan asid folid lagi

6 Balas

kalau ikut dah kena makan folic acid. sy baru balik dr klinik td. scan alhamdulillah dah 8week 3day. sy kata yg sy makan folic iron amway. tu pun doktor kata tak cukup. kena makan yg 4 beradik tu. tgu suami tu lama lagi ke? kalau lama mungkin boleh minta tolong kenalan yg terdekat belikan folic acid dulu.

6mo ago

@izzati baharudin - boleh sgt awak.. kalau pergi klinik pon mereka akan bagi dah. waktu 6 - 12 ni baby perlu nutrition yg cukup untuk pembentukan tgn kaki dll tu. jadinya boleh dah start ☺️☺️

Sy pn 6weeks tapi x g scan lagi. Tunggu 7-8weeks baru scan sbb ank first dlu scan awal die suruh dtg lagi 2minggu. Kite pulk jadi xsenang duduk slagi xnmpk baby

6mo ago

oh yer ke. tu la rsau jugak .mcm lmbt sgt jmpe dktr.mm😅

Hyy mummy, nak tanya bahaya tak ank sulung dah setahun 10bulan tapi prgnnt lagi.. Prggnt ank sulung dlu cezer😩

6mo ago

Sy pun sama. Tp klu dlu ceaser sy x sure… sbb kakak ipar sy, 4 4 anak ceaser and jarak dua dua tahun. Alhamdulillah semua ok.

Saya rasa boleh tunggu cumaa saya dah start makan folic acid dulu sementara tunggu nak jumpa dr

sy 5week 5day blm buka buku lg sis😅😅😅😅

saya 6 week dpt taw mengdung