ibu mengandung

nak tnya sy 8minggu 3 hari . x apa2 ke kalau hilang selera mkn nasi . taknak mkn nasi asal mkn je automatic muntah . trpksa mkn sikit2 je . tu pun kena pksa la . lpstu prut sllu rasa mcm senggugut je . tp x la lama skjp je . mual dan muntah je trs . x bermaya langsung 😩

12 Balas

sama dengan saya , sampai kena tahan ward . sehari 6-7x muntah . lepas keluar ward alhamdulillah 2,3x ja . makan nasi dengan air oren insyaAllah okay sikit.

sama. ayik muntah je ni. kdg pdih kt prut n dada. nak msk pun tkut muntah. mkn nasi tkleh. lembikkk je ni. sy suh husb beli buah n sayur utk ratah 🥺.

sama la. bukan nasik je. smua nya xboleh. air kosong pun x boleh. sampi warded minggu lepas masuk berbotol botol air.

hi . eh sama.. 8w3day juga ni.. kali ni lain mcm btul penangan dia.. sikit2 nak muntah n x mau mkan.... 😩

normal... try mkn out,roti,biskut, mkn buah buahan, sayur ii an , susu setiap hari kne minum spya ad tenaga

2y ago

dulu sy lagi teruk , pgi siang mlm muntah 24 jam... yg boleh telan buah ,susu, jus, yougurt mcm tu je... bnde minyk ii xnk lngsung

Saya pom , dah tak terdaya . Rasa fobia nk makan . Makan je muntah🥹😭

Makan biskut, roti ke, buah. Apa2 yang boleh telan asalkan selamat

Cuba makan buah yg masam2 mcm orange ke sblum mkn nasi

2y ago

ok nnt cuba

cuba mee/kueyteow/bihun/spaghetti. pengganti nasi

2y ago

ye kalau mee2 ada selera la sikit je

Samala kita sis. tengah lalui skrg ni.