Iberet tips

smlm mkn iberet sblm tido, perut btl² kosong. lpstu x mkn da. rasa mual je spnjg tido tu. bangun sahur pun mual pening, hilang selera mkn. ada x tips mkn iberet yg x rasa mual ni? #advicepls #pleasehelp

1 Balas

Tips sy kena makan ubat sambil makan makanan ringan lain contohnya biskut oat atau roti cicah air milo. Sebelum telan ubat makan, lepas telan ubat pon makan. Sebab kalau sy, lepas makan ubat tu akan automatik perut dan tekak rasa terlampau kosong walaupun dah makan malam. So mmg kena makan jugak sikit untuk elak rasa kosong dan mual2 selepas tu.

1y ago

baik kak. terima kasih untuk tips kak. sy akn cuba ya 😊