hi nak tnya.. bby sy bru 3 bln..sllu hisap2 bibir n tgan dia..adakah bby 3 bln da ada pertumbuhan gigi begitu cepat?

Nak tnya sja sbb bgtu cpt jga klu da 3 bln da ada perkmbangan ggi.

6 Balas

Gusi baby sis ada nmpak mcm putih2 x? Kalau ada, yela tu nk tumbuh gigi rsenye. Baby mmg akan hisap tgan dia sis. Utk tenangkn diri sndri. Kdang, tu mmg cara die bermain. Anak saya dh nk masuk 5 bulan pn masih lg hisap jari die

Misi kat klinik pun Ada Tanya saya Ada tumbuh gigi baby saya Dah 4bulan tapi Tu la dia bukan isap jari tapi ditonyah nya gusi dia..saya belikan toy YG lembut untuk di gigit sebab kesian tekun sungguh si tonyoh gigi nya

Baby sy dari 2 bulan mcm tu. Ada jugak sedara kata nak tumbuh gigi. Tapi sy rasa normal je baby usia mcm tu hisap jari/tangan.tu cara baby self soothing. And explore benda baru which is tangan dia😊

Baby saya pun macam tu dari umur 2 - 3 bulan. Baby mmg suka isap jari sebab masa dalam perut pun dia hisap jari.

Ada sis 3bln tumbuh da gigi..ank2 sy semua awal tumbuh gigi plg lwt umur 6bln..10bln full sdh atas bwh gigi