discharge

Nak tnya mommies.. skrg da msuk 4m anak first.. xpe ke ade keputihan while prgnnt ye? Sy mmg ada kputihan sblom n slps kawin tpi xberbau n xgatal.. masa awal trimester kputihan xde.. msuk second trimester ni kputihan dtg balik.. xberbau n xgatal n xbwarna pun.. xpe ke? Ade effect kat baby ke?

1 Balas

Setahu sy, normal ada keputihan masa pregnant. Cuma kena pantau kalau warna lain mcm, gatal2. Doc kata takut infection sampai ke baby. Kalau yg teruk tu, sampai kena masuk ubat.

5y ago

Kira teruk la tu klu dh gatal. Berubah warna hijau ke. Pun bahaya. Tiap kali check up, nurse biasa tnya psl keputihan.