asid folic

nak tnya momies2..saya mkn asaid folic dri kandungan saya 5 week..setiap mkn saya alami sakit pinggang,lemah badan tpi kalau saya tk mkn saya boley buat kerja rumah seperti biasa..boleh tk suggest skit pasal asid folic

6 Balas

Asid folic nie paling penting utk pertumbuhan janin kte dri kecacatan..sb tu klu nk hamil.Sblum 3bln hamil tu kne.Ambik asid folic bg hndar kecacatan ape doc bgthu..Tp tme preggy kena ambik tnpa skip shri ubt tu..Slain tu ubt yg vitamin c iron n vitamin b kena makan jga..

acid folic utk perkembangan sistem saraf bayi dan perkembangan sel bby u..teruskan mkn smpai bersalin..then ms pantang pon still mkn utk kesembuhan luka u..no side effect acid folic..yg u rs mmg frasa mum preg during pregnancy

Skrg dh berapa week? Mkn 2hr before meal / 1 hr after.. kalau xleh gak, mkn sblm tidur..

5y ago

Seeleoknya mkn ketika perut kosong.. tp kalau rasa x okay, mkn 1hr lepas mkn.. kalau x okay jgk, mkn sblm tidur utk elakkan mual n pening..

makan sebelum tidur sis,insyaaALLAH ok

nama awk cantik yek