tampal gigi

Nak tnya lah..sy br 7mnggu pregnnnt, blh x klu sy nk tmpal gigi?

2 Balas

Congrats dear.. Sy dentist.Boleh sis untk kes simple spt tmpalan n scaling. Tp usually kalo untuk prosedur cabutan kitorg postpone ke trimester kedua. But some mothers ade alahan truk muntah2 masa first trimester, so kalo camtu sy xgalakkan buat treatment lg awal2. Biar reda dulu morning sickness tu. tp Kalo xde morning sickness so it's fine to proceed.😊

2y ago

kalau 35 weeks boleh tampal gigi ka?

Try consult dgn dr sis bila ada app dgn dr.. Or u can ask the nurse.. Sa hri tu 24w bru jmpa dr gg