ingin tahu

nak tnya knpa dah 9 minggu pregnent tp jantung baby masih tak dengar lagi? adakah normal #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

11 Balas

kalau macam saya dulu baby tu tak menjadi@ tak membesar .. scan masa 10weeks+ tp baby besar 7 minggu je n xde heartbeat.. repeat scan 2 weeks after.. mmg doc sahkan gugur n kantung saya pun dah tak cantik masatu.. tunggu lagi 2 minggu baru baby keluar sndiri.. sy missed miscarriage sebab xde tanda2 gugur masa baby nak keluar baru turun darah.. harapnya baby sis sihat ya jgn terlalu risau jgn terlalu stress.. lalui je dgn tenang ya

Kalau dah nmpak janin slalunya dah ade dah degupan jantung. Saya masa scan awal 8w tu dah ade dah degupan jantung. Doctor tak bagi dngar tp dah nmpak kat screen tu jantung berdegup dup dap dup dap…

Saya kes last week scan ikut LMP 8minggu ada janin xde heartbeart,first scan kt kk doc suruh repeat 2mggu next week harap ada keajaiban berlaku setakat ni xde bleeding

Try klinik swasta sis.. Sbb anak buah pernah jadi mcm ni. bila scan dekat kk jadi mcm kes sis la.. Die pg klinik swasta, elok je dah ada heartbeat.

jantung baby 8w usually dah ada. kalau 9w still takda high possibility gugur. apa apa pun saya doakan baby awak ok, inshaallah amin

xperlu dgr jantung utk awal.kehamilan. boleh lihat gerakan jantung melalui mesin scan n itu sudah mcukupi

g scan dkt klinik swasta sis. or blh try sonobee dkt area awak. murah jgk

sy 9w hrtu xde degupan jantung juga n dahh gugur 😣 dahh cuci bln lepas 😤

9mo ago

Gugur sendiri ke dia turun sendiri berapa lama tu sis selepas scan

Teyng klinik swasta. Sy 7 mgg dah dengar Dengupan jamtung

masa scan doctor xbagitau pape ka? awak scan dimana tu?

9mo ago

tlg dengar nasihat sy. dpt kan 2nd 3rd option dr private clinic. kadang2 mesin scan kk dh out of date. period awak jenis teratur x? dkt kk xde buat tvs scan? melainkan awak dh dptkn penilaian dr private clinic dn doctor ckp benda yg sama. itu baru lain