Scan

Nak tnya biasa awal2 kehamilan mommies 2 scan berapa week yee. 🥰🥰 tqq

12 Balas

bergantung sebab tak pasti tarikh conceive. kalau terlalu awal takut panic bila tak nampak kantung atau baby. tapi bagus utk tentukan sama ada dalam rahim atau ecto kalau scan awal. kalau period regular dan puan tak ada masalah kesihatan, boleh cuba scan pada week 8 dan ke atas. buku pink boleh bkk paling lewat wk12 di kkia

Hari tu first scan masa 5 weeks sbb ada spotting jd risau terus scan. Tp nampak kantung ja lah. Repeat scan baru2 ni 7 weeks baru nmpk jantung baby ☺️ better pergi 7 weeks ke atas

4y ago

Alhamdulillah lepas 11 hari dah ok. Cek hospital doktor kata sbb ada bersama dgan suami. Lepas dr tu dah xda spotting

6w nmpak kantung. 8w dah nampak baby and heartbeat

6w tpi masih kantung blm ada heart baby

Yg first 11weeks. Yg second 5weeks.

7weeks dah ade heartbeat 💞

8 weeks dah ada heart beat

12w dah nampak baby gerak"

4y ago

masa kena scan tu baby dah gerak" lembut kita nampak dia goyang" tapi kita tak rasa sebab Masi kecil nnti 20w baru rasa dia gerak itu maksud saya! ,

10 weeks.. 😊

7week