Contractions

Nak tnya, ada rasa keliru sikit ni? Skrg tengah melayan sakit. Ni nak ke hosp ke tidak ya?

Contractions
14 Balas

Maaf sis sy nk tnya. Contraction bby mngeras ni sis ada rasa sakit x. Sakit tu still boleh tahan x. Sy dh turun darah 2 ari tp xbyk.. gi hospital doc ckp jalan xbuka lg then sy balik smula ke rumah. Doc ckp sy lama lg nk bsalin. Tp ari ni sejak ptg sy sakit mcm segugut start 30 mnit skali.. skrg dh 10 mnit skali. Makin lama makin kerap. Tp sakit tu xsmpai sminit n sy still boleh btahan. Sy xtau nk ke hospital ke x.. kalau pegi nnti kena balik umh smula kalau jln xbuka lg. Skrg sy dh 38w2d baby first

5y ago

Kalau setiap 5 minit sakit contractions dh boleh prgi hosp. Semakin kerap rasa mcm sengugut tu dh kira tanda jln buka

Alhamdullilah dh selamat bersalin 5.40pagi tadi. Hehe. Pkl 4 lebih prgi hosp. Cek jln dh 5cm. Blm lama pastu cek bukaan lagi dh full. Alhamdullilah dipermudahkan kali ni. Xda koyak. 😁

5y ago

Alhamdulillah. Sis nk tnya ni apps apa ya?

Ye contraction tu mcm perut keras ke mcm mne yep??? Selang 5minit perut keras tu dikra contraction ke? First baby.

5y ago

Contractions tu kira mcm rasa sengugut tapi lebih sakit. 😂 Paling2 area perut sampai pinggang rasa nak patah.

Perlu ke hospital segera. Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Sakit setiap 5 minit kan ? Real contraction tu sis. Prepare barang2 semua nak ke hosp.

Alhamdulillah tahniah sis.. Klo ada tips share la utk mommies lain.. Mudah juga sis bsalin

5y ago

Boleh apply tips ni utk next pregnancy ♥️tq sis

Alhamdulillah..smoga slamat ibu dn baby..mudahnya bersalin..anak no brapa sis?😊

5y ago

Anak no 3. Kandungan ke 4.😊

Klau boleh tau , sis download apps yg mana satu erk ?

5y ago

Contraction timer for labor

Alhamdulillah tahniah selamat Berpantang

kalau dah selang 5min sakit better g.