Back kicking/Respon

Hi nak tnya, 1st time mom but 2nd pregnancy dlu gugur 9w. Skrg da 15w , bila usap2 perut lps tu terasa mcm senak halus je mcm tu dri dlm. Lps x usap xda rasa. Lps tu try usap balik rasa lagi senak halus tu. Tu rsa bby kicking ke or perasaan saya je mommy2 semua😁 #firstbaby #jangandibully #1stimemom

5 Balas

Ya mommy, kemungkinan itu baby kicking. Macam saya dulu, lambat rasa baby kicking. 20 weeks lebih baru rasa tapi sikit2 je. Nurse ada bgtau, rasa pergerakan halus tu lah sebenarnya pergerakan baby.

sya waktu 1st trimester rasa jentikan. ni da nak habis 2nd teimester amboi perawan saya punya gerakan smpai sya tekencing2. hihi. nnti dia da besar2 sis rasa la tu dia gerak li cah dekat dlm.

Senak halus macam rasa angin dalam perut ke sis? Saya awal2 rasa macam tu, tapi minggu 20 baru tau itu sebenarnya baby gerak 😄

Sllu kick bby 19mggu ke ats.. Tp ats owg jgk, stgh owg 20mggu ke ats.. Sy skrg 28mggu..blh d ktakn tiap msa

sy masa 16 week dah rasa,