Petua kembalikan selera makan.

Nak tau tak 1 trimester kita mesti akan kehilangan selera makan kan? Cara kembalikan selera sya ialah sya hari2 tengok mukbang Korea tu. Alhamdullilah skrg dah 12 week sya boleh makan itu ini.

8 Balas

Saya suka tengo youtube orng g foodtravel. Kalini travel mkan japan, esoknya korea, lusanya istanbul haa camtu la. Pastu selera nak mkan itu ini. Mmg blh je mkan tp lepastu mmg akan muntah balik. Camtu la hari2 lepas makan je muntah🤣 tp takpe janji dah merasa mkan hahahaha.. 12w3d dah alahan muntah masi ade😭 start teruk bila masuk 10w haritu. Sblum tu ok je lagi stakat mual2 je.

12mo ago

Sis tau tak kalau tak mau bagi muntah ialah. Lepas makan cuba jangan minum air setengah jam. Lepas tu baru minum air.

Bestnya 🥹. Sy tgk fyp tiktok psl mknan atau pn vdeo2 mukbang yg x kenaa dgn tekak, mmg mual jdinyaa 😵‍💫😵‍💫 Plg suka tgok mukbang buahh2 🤭🤭🤭 Tarik slera

12mo ago

Kan😋😋😋😋😋

Sy pulak xboleh mkn kt rumah sndri.. Klo kt rumah org bru selera, masa raya aritu bantai mkn kaw2, skrang dh bt xda selera nk mkn bila dh kt rumah sndri.. Huhu,

12mo ago

Sama lah sis. Sya ni dari 6 week lagi tapau luar😂 sebab bila suami masak macam nak muntah aku hidu bau dia. Tapi skrg ok2 dah sikit.

Sy xboleh tgk makanan bnyk2 jd mual lak 😂 Sbb skg sy mcm alah bau masakan jd bila tgk video jew pun perasaan tue bau masakan mcm sy bau 🤣 Mcm2 eh kan 😂

12mo ago

Ya mula2 sya macam tu. Sya allergic minyak mengandung ni kali. Kalau nampak makanan berminyak terus nak muntah. Tapi lama2 ok dah.

sya tgk makanan video or gambar pon mual n loya🥺..skrg dah 10minggu mmg kurang selera makan...harap lpas ni ok la..berat mmg turun 4kg dah..

12mo ago

Sya start makan supp ganilia tu sya terus ok.

sy first trimester MKN MCM hapee dah😂 laju sgt mkn.kerap lapar.penangan twins maybe😂

12mo ago

Alhamdulillah la takde lembik2 ke ape.makan nasi 4kali sehari.tp sikit2.

Saya pulak kena makan ramai2 kalau makan sorang mmg tkde selera🤣

Bestnya sis. Haha, saya tengok mukbang pun termuntah 😂🥲

12mo ago

Masalahnya skrg sya mengidam king Crab😂😂😂 sini tiada jual 😂