normal after czer

nak tanye sape kat sini pernah atau ad pengalaman anak pertama czer , anak ke2 bersalin normal ? sy anak pertama czer tp bleeding 1.2L ,, anak ke 2 dokter bg pilihan boleh normal , betul ke pilihan sy ? skrg 36week, anak pertama bru 2tahun 6 bulan ..

2 Balas

Saya pun baru kelmarin decide kat hospital nak bersalin normal. Anak pertama baru 1tahun 4 bulan. Previous czer juga. Saya pilih normal. Lagipun if keadaan baby tak ok diaorg tetap akan czer. So tak salah kalau pilih normal utk cuba. Kalau czer doc cakap by 38minggu diaorg suruh serah diri. Sy masa czer pertama bleeding 800ml. Takde tambah darah.

Apa pilihan puan?