minum air gula

nak tanye korang lar yg ada pengalaman...kalau keputusan gula tu dalam 6.9 ok tak ea?perlu cek lagi ke lepas nie?mohon pendapat korang lar...rusau pulak keputusan gula tu dari 4.4 naik ke 6.9 la.

1 Balas

Untuk ibu mengandung, 6.9 masih normal sebab untuk kiraan normal bawah dari 7.8 mmol/l. Boleh rujuk dalam buku pink mukasurat 14, ada guideline dia. Ujian gula dalam darah akan dibuat sekiranya ibu ada tersenarai dalam senarai semak kriteria untuk ujian MOGTT.