Strech mark

Nak tanya,stretch mark sllunya timbul bulan atau minggu keberapa?nak tau jugaa laa sbb nervess haha first la ktakn..25weeks harapp sihat smpai besalin nty..

14 Balas

Saya strech mark after bersalin. 1 week after bersalin naik. X garu ape pon. Ikot org kot. Sye dari awal pregnant mmg pakai oil kononye nak jaga perut. Mmg during pregnancy lgsg xde ape ape stretch mark tu. Lepas seminggu bersalin. Amikkkkk naik bawah bawah perut tu. Member saya pulak masa mgandung perut hitam and naik stretch mark tapi lepas bersalin kulit dia back to normal. Soooo i guess setiap org x sama.

3y ago

ohh bgtu..trima kasih siss,haha nerves pla ni saa

Week 30. Sebelum tu baru nak gembira igt jenis yg x ada stretch mark. Hari hari sapu losyen palmer tu. Sekali masuk week 30, tengok2 belly, dah macam hot rod truck. Hehe. Tapi I happy je. Hari2 tengok perkembangan stretch mark. 🥲😂

Alhamdulillah sy skrg tggu hari nak beranak anak ke 8...xda stretch mark pun🙋🏻‍♀️perut msh cantik mcm dulu2 jer🙋🏻‍♀️yg penting gatal jgn garu pakai kuku ya, usap dgn kain atau telapak tangan saja👍🏻

Sy xde stretch mark dari anak first smpai dah anak no 3 skrg.. Sy bru lps bersalin bulan 10 haritu.. Tips dia Kerapkan sapu perut dgn lotion setiap kali mandi dari awal kandungan sampai lepas bersalin..

3y ago

okayy sis♥trima kasih atas cdgan yaa

xsmua org sma..da yg lngsung xda strech mark..strech mark sa muncul 39weeks 2days..igtkn dh cntik prut xda strech mark..skli muncul jgk..tp sikit jak dkat area pusat..tergaru msa tido kali 😂

Depend, setiap orang tak sama. Ada yg mmg takde strech mark. Ada yg ada awal lagi. Better sebelum strech mark muncul, dah start sapu losyen penghilang strech mark.

Saya ada stretch mark bila masuk week 36weeks. Tapi kiri dan kanan je. Lebih obvious belah kiri. Alhamdulillah, tak ada rasa benda tu merunsingkan pun.

kalau sy, maasa 26w ada sudah. tpi ada jg org yg x strech mark tau.. ada juga yg double ada juga yg single.. sa punya single skali yg kluar bby boy.

Xnk bg ada strech mark, sentiase paki lossen kt perut, kene start pakai bfr ada strech mark. Jgn dh muncul strech mark baru sibuk nk pakai..

stretch mark keluar dkt paha instead of perut..tp lps bersalin sebulan 2 lps tu hilang sendiri xpakai losyen apa2 pun..