Surat Beranak

Nak tanya,saya baru bersalin kat hospital swasta ..surat pengesahan dari hospital letak nama boyfriend saya sebagai suami ..padahal kami belom kawin,kami ingat nak kawin lepas saya hbis berpantang ..bila saya nak buat surat beranak kat jpn,jpn akan marah tak sbab dlam surat pengesahan tu org hospital letak nama boyfriend saya ..

10 Balas

Perkahwinan yg kurang dari 6 bulan dari tempoh bersalin, anak mmg x boleh dibintikan suami.. anak ttp jd tak sah taraf.. boleh trus masukkan nasab dgn buat pindaan kat surat beranak anak..x semestinye binti/bin abdullah... even da kawen mse pregnant pon ttp x boleh binti/binkan suami.. sbb diorg akan cek.. boleh cek kat jpn punye blog ye...

JPN xkan marah sis... bg kandungan luar nikah mak bby kene buat surat berank bby tu sndiri... segala data kite JPN tau so klu kite x kawen pun JPN tau... jgn risau... buat sahaja surat beranak bby ye.. bin @ binti tu bolh pilih 99nama allah..

Maaf sis nak tanya Masa sis nak keluar tu, hospital swasta tak tanya pasal sijil nikah ke ? Sbb sy bukan mengandung sebelum kawin. Tapi sebab ada masalah di jabatan agama islam. Surat belum keluar. Due dalm bulan depan.

5y ago

Nikah kt lua malaysia ya sis? Dh dftar pkhwinan ke? Sy pun tgh proses.. Dh nikah bulan 11 tahun lepas tp due sy bulan 1 2020

Hai sis.. Maaf ganggu.. Nk tnye.. Masa beranak dekat hospital swasta hospital tu mintak sijil nikah tak ye? Sbb sy pun blum berkawin.. Ingt nk kawen lepas beranak..

5y ago

Okk sis tq ya

Lagipun masa nak daftar tu kan pegawai pendaftar akan minta surat nikah juga. Mmg xbole nk kelentong.

tgk surat beranak ade bhgian org y mengesahkan/laporkan kot. sllu nme bpk atau atok or sape2 jela.

surat beranak dibuat berdasarkan sijil nikah..hospital nk tgok sijik nikah...

Kbykkan mmg akn mnta sjil kwin dlu...

Tak marah cuma mereka nak sijil nikah

Knp nk tipu dah kwen ye nnti pergi Jpn kantoi jgk xkwen sebab jpn mintak sijil kwen