Bila masa sesuai beli barang baby ?

hai ibu ibu semua , bila masa yg sesuai utk beli brang baby ? saya dh 22 weeks 3 hari .. barang semua dh add to cart dekat shopee tinggal nak beli 🤣 cuma tak tahu masa yg sesuai untuk proceed takut terlalu awal ? #firstbaby baru pertama kali nak jadi ibu 😊

7 Balas

Dah boleh dah start membeli, mcm saya sekarang 23 weeks tapi dah hampir 70% complete, tinggal nak beli barang penyusuan dan stroller carseat. sebab jenis beli sikit2 start masuk 18weeks haritu. Tak terasa sangat duit keluar 🤣 lepastu boleh start survey2 pakej urut/cl. Plus kwn saya pesan beli awal n prepare bag hospital awal. Dia bersalin masa 30weeks sbb twins. Satu apa tak prepare katanya

saya dari 17 week dah cari sikit2. tapi kena cari lagi sebab barang baby tenggelam kena banjir.. huhu

sama lar sis tp sy bru nk msuk 20 minggu da byk brg duk dlm troli shopee😅

beli awal tak kalut. kalau ada modal awal, beli je standby awal..

boleh dah awk. slow2 beli tak terasa sgt duit keluar

Dlm tempoh trimister ke2

Sis nak beli apa dlu?