Gerakan Baby

Nak tanya,normal ke kalau dah 18minggu masih belum rasa gerakan baby...dan nk tau jugak...gerakan baby tu mcm mana kalau 18minggu nie..Sy jgk teringin nak scan,,tp tertanya2 nampak ke tak jantina baby kalau scan skrg..

4 Balas

Bergantung badan ibu , tak sama antara individu . Ada yg rasa gerakan halus geli2 ada yg rasa gerakan sedikit kuat . Kdg 20 weeks keatas baru rasa yg halus & kuat . Boleh ja nak scan gender ni . Depend laa kalau baby show gender sis dah boleh nampak . Then 24 weeks keatas pula buat details scan . Mcm saya excited 18 weeks gender , 24 weeks details scan .

tgu lgi 2weeks utk scan gender. buat detail scan terus. sekali nmpk gender dgn anggota bdn bby. ade org rsa gerakan awal. ade org lmbt, depends on org. mcm sye 15w dh rasa bby ketuk2 manja perut. kejap sakit kejap geli kejap bunyi angin 😂tpi x kerap laa.

Depends dkt org, sye first baby 17weeks dh rasa sbb perut sye nipis sye kurus tp sgt2 halus time kite betul2 rehat bru kite rasa. Biasanya 20 weeks ke atas bru dpt rase utk first baby. Kalu gender scan better buat 20 ke atas

normal sis,bergantung pd badan baby...ada yg rsa awal ada yg blm lg...sy hamil ank slung dlu 20w rsa gerakkan baby,skrg tgah hamil ank kedua msa 18w dh rsa gerakkan baby...