Boleh naik boat ke?

Nak tanyalah, kalau 6 bulan usia kandungan boleh ke naik boat? Cuma nak tanya even belum sampai masa. Pendapat korang apa? Why i asking, my family in law nak bercuti ke pulau kapas. So? Can i go or not? Boleh ke naik boat? Dengan perjalanan dari johor to ganu? OMG 🥺 i need answer.

2 Balas

Ikut pengalaman sendiri boleh ja. Tapi kene inform orang yang bawa boat tu yang kita pregnant. So that dorang boleh jaga2 & jangan lupa pakai life jacket. Satu lagi kalau boleh atas bot tu pakai sliper or kasut yang tak licin. Sebab kadang dalam boat ada air sikit2 kan, so bahaya kalau pakai kasut or sliper yang tak sesuai

saya msa bby no 1 dlm kndungn 8bulan xde masalah naik bot kapal pun ade naik..sampan pun ade pusing-ii dekt sungai...mual semua xde..xde terhentakk kuat pun sis..tapi sya x boleh naik motor,perut skit hentak-ii goyng tu😅😅bot boleh pulkk naikk..ikut sis laa..klau perut x rasa selesa jgn naik..risau jdi bnda lain