berat bayi

nak tanya..dijangka baby berat 2.5kg tapi bila keluar beratnya akan lebih dri jangkaan ke..sbb bila kluar baby mengembang..btul ke?

7 Balas

okey laa tu sis , sy pregnant 38w4d semalam scan berat baby 3.1kg , takthu laa betul ke tak kite tgu mase keluar nanti , baby first pulak tu rse takot pulak terkoyak besar 😂 sebab sy kecik jer berat baru 45kg 😅

mgu lepas Sy scan 36weeks..brat baby dah 2.5 kg...huhu.. terbayang jugak lahir nanti besar mane..org kata scan hnya anggaran je...ada yg baby lahir, lebih dri anggaran scan,ada yg kurang dri tu...

2y ago

ya allah alhamdulillah sis..bsr nye baby..sy 33w baby bru 1.8kg ni em

ok laa tu sis 😆 saya 34w doktor kata baby berat 2.7kg😂 patutlah berat perut ni nanti cukup bulan tak tahu laa berapa berat dia 😂

Tak pasti la baby mengembang atau tak 😅 tapi kawan saya scan 2.5 kg keluar baby 3.0 kg. Biasanya berat baby bertambah sikit kut kan?

2y ago

haah ad yg kata dia akn kembang sikit sbb mase dlm perot dia mcm terhimpit ..ibarat kita beli bantal online kan kempis..bila bukak plastik dia kembang..ha gitu kot..tu yg sy persoalkn kt statement tu btul ke 😅🤣

klau baby saya pulak masa scan berat 3.3kg skali kluar 2.8kg sje 😁 msa tu 39w4d

yup tak silap saya cmtu la sbb scan tu cuma anggaran.

Saya scan 2.8kg.bila bersalin 2.3kg sahaja.