Cepat lapar

Nak tanyaaaaaaa korg mkn apa ye klu cepat lapar? Utk elakkan dari cepat lapar sgt. Sebelum ni xpeenah mcm ni. Bila dh pregnant ni rasa nak mkn je terus. Pastu kena makan nasik jugak. Kdg lambat je mkn terus rasa nak muntah pulak. Cepat2 pegi mkn. Dh rasa mcm ada gastrik pulak.Sebelum ni mmg xde gastrik. Ke time pregnant ni mmg boleh kena gastrik?

11 Balas

banyakkan buah2 pun boleh. nasi walau xselera mana pun kena juga makan. macm sy pun xada selera nak makan nasi. tengok nasi pun mcm sendu je. bila sendiri masak nasi goreng dua tiga suap je boleh makan. pastu masakan org lain boleh pula telan. cuma xsebanyak mana la makannya.

Sama la..sya pn kerap lapar. Mmg dh standy buah or kekcg bt snacking. Sya monitor setiap 2jam sya akan snacking sbb nk elak loya dan pening2.hehe. Ada jgk baca tips drpd komuniti sni ckp benda sma, kna mkn kerap dan sdikit. Good luck sis. Semoga semua dipermudahkan

Sama la kite.. sy kerap lapar, kalau lambat je makan akan rasa nk pitam lepas tu menggigil kelaparan.. nk makan tu pulak tanak makanan ringan2, nk nasi, goreng2 ke, yg pasti nk makanan yg berat dan mengenyangkan.. semoga kandungan kite semua sihat dan selamat..

10mo ago

smlh kite...sblmni pregnant xleh mkn lnsung...stiap ms lapar...

saya pon cepat lapar. bru je mkn nasi. 2jam kemudian lapar balik dah😅 takpelaa nikmat btul waktu mengandung ni kan🥰 saya sllu bawak kekacang atau biskut jaacob wholemeal tu. inshaa Allah setakat ni okay lgi😊

Betul cepat sangat lapar kehamilan kedua ni, dulu yang first xmacam ni. Stress juga sikit2 nak makan. Makan buah pun kadang2 xjalan nak makan berat baru hilang rasa lapar. Ni beli ou fen kat tt nak cuba boleh tak tahan lapar

saya pun tgh pregnant anak 2nd baru 7weeks dia pnya lapar teruk betuii. ko lambat sikit je mula rsa pening2 nk pitam.. Tekak asyik2 keluar angin je. time tu klau tgk nasi rasa nak loya dahh . xsempat nk mkn🥲🥲🥲

sy pun rasa lapar jga. kalau lapar rasa mabok, mual smua..klau elok makan smua even skit ok plak x mabok.. kdg2 mcm x pregnant pla rasa.. cuma penat je lain mcm..

Sama sis.. sy pun cepat lapar walaupun dah makan one hour ago Mcm tu. plus my work tak boleh makan slalu. Tulah Mcm risau juga ni 😣

normal untuk pregnant. perlu makan untuk baby awak comel. kalau awak tak nak makan banyak , lebih baik awak makan buah banyak ....

Saya pon sama. Baru 9w tapi dah naik berat badan byk juga. 😅 if lmbt mkn ke kan akan masuk angin so mula la asyik burp je.