Gastrik atau Normal

Hi mommy, nak tnya ada tak mommy yg pregy muntah teruk after mkn..tak kira mkn apa pun.. Bahagian atas perut sakit sgt bila lapar or lepas mkn.. Dah dekat 1 week sy kena mcm ni..lemah sgt rasa..Sampai rasa takut sgt nak makan tu sbb mmg cnfirm akan muntah balik..😞 #13_weeks

2 Balas

sama macam saya waktu awal2 pregnant dulu saya start macam tu dari 5 week lagi.. makin lama makin teruk sampai tak boleh makan langsung.. tapi saya paksa jugak makan buah2 dan susu.. perut pun selalu sakit sebab masuk angin.. tapi sis kena cuba jugak makan.. makan sikit2 je tapi kerap saya pun macam tu.. masuk trimester 2 baru hilang.. tapi kadang2 ada juga jadi klau lewat makan perut dah masuk angin

Kalau sis muntah teruk, better refer clinic takut dehydration macam saya awal trimester dulu..cuba makan sikit2 dulu sis, kalau tekak tak terima jangan dipaksa.. cuba makan fruits or kurma .. semoga membantu !!