makan gulai tempoyak

Hi , nak tanyaa , kalau mengandung kan tak boleh makan durian , kalau makan gulai tempoyak boleh ke ?

1 Balas

Tak boleh juga. Haritukan, ada terbaca pengalaman sorg ni kat komen. Dia ckp dia makan gulai tempoyak. Dia lupa tempoyak ni daripada durian. Dia makan dok sampai hirup² kuah. Lepastu, dia bleeding teruk. Anak dia gugur. Tempoyakkan bergas sebb daripada durian. Panas. Pastu pulak, tempoyak ni kan, cara pembuatan dia kan peram lama. Tak elok untuk janin. Sy pun mengidam juga, tempoyak. Tapi tahan sebb taknak ambil risiko kat baby. Nenas pun sy tak makan. Kalau teringin makan yang kat pizza tu je.

2y ago

yeke sis? tapi sis okay je kan? takda sakit perut ke bleeding takpa. Kes dia, dia makan banyak sebb sedap sgt. Inshaallah, takda apa kat kandungan sis. Kalau ada spotting ke cepat² pergi klinik tau