kesan asid folic

nak tanya wife saya 1st time amal makan capsul/pil asid folic, then period dia datang awal seminggu dri jadual asalnya dan air kencing dia agak berbau.. adakah ini normal?

1 Balas

Hi , hormon wanita yg sudah berkahwin mmg normal period kadang awal , kadang lewat . Air kencing normal berbau jika amalkan supplement . Jgn risau , sy dulu asid folid appeton . Bagus , 2x uzur lekat . Syarat mkn awal pg , tiap hari jgn elak sarapan sebab nya pertumbuhan janin pada awal perlukan badan wanita sihat dan brtenaga . Risau mcm sy xsuka sarapan , sy xtahu sy mngndung . Sekali baby sy hilang mcm tu je kandungan prtama .

5y ago

baik terima kasih, moga awak sekeluarga bahagia sentiasa..