Pregnant boleh puasa tak?

Nak tanya, utk yg bru dpt tahu pregnant..boleh puasa ke? Sbb sy bru check smlm, alhamdulillah double line..tp nk try utk sec test nk btoi confirm pregnant

2 Balas

Boleh puasa sis, sbb baby baru nk jadi tu baru dpt detect, nanti kalau baby dah masuk 2/3 bulan kemungkinan sis akan ada alahan muntah2 , so time tu tak digalakkan untuk berpuasa pada trimester pertama🥰 tapi depends pada sis la, hihi.. kalau saya baru2 dpt tau saya akan puasa

2y ago

Amin inshaAllah sis terima kasih untuk doanya jugak🤲🏻❤️

Sis boleh rujuk doc yang rawat sis. Dapatkan nasihat doc adalah yang terbaik. Semoga dipermudahkan urusan kehamilan sis 🤗🌹

2y ago

baik sis..terima kasih🥰