Scan jantina utk mommy overweight

Nak tanya usia kandungan berapa weeks boleh pegi scan jantina utk mommy overweight?sebab ade org bagitahu kalau perut tebal ssh nak scan jantina...please help?

2 Balas

sy bmi lebih dri awl bukak buku. kadang tu bukan masalah perut tebal ke apa. kedudukan bby dgn tali pusat pon bole mmpengaruhi. sy ritu bila sono cek ada tali pusat celah kangkang tu nmpk mcm boy je. tp nk lebih jelas repeat scan 24w. sy buat 23w

Sya pun overweight juga sis.. sya scan 18 minggu nampak baby boy... scan lagi 26 minggu makin jelas baby boy cumanya dia kepit sikit...