pkp

Nak tanya time pkp dah longgar ni boleh tak kalau suami teman masuk dlm labour room? Saya pregnant anak pertama. Saya perlukan sgt2 suami di sisi time bersalin nanti. Saya takde mak bapak. Saya cuma ada suami je dlm hidup saya. Dia lah semangat saya. Due saya 3/7 mungkin kene checkin awal time 38minggu. Harap ade sesape boleh jawab soalan saya ye. Terima kasih.

28 Balas

Sama la sy due pun 3/7 /2020 jgk.tapi time pkp nie memang suami x boleh teman.sis doa byk2insha Allah nanti dipemudahkan.sy pun prgnt ank pertama jgk.takut tu ada tapi kita fkir yg baik2.baik la jdi nya.

4y ago

Doaka saya kuat ye.

Sama laa.. Anak first.. Sye due 11/7.. Memang kalau boleh nak sgt² suami ada teman dalam lr.. Sekurangnya ada pembagi semangat masa tgh sakit tu.. Tp mostly hosp kerajaan kata x bole teman 😢

Kerajaan memang tak boleh.. saya pun first baby prepared nak pergi kerajaan tapi last2 masuk swasta sebab takut nak pergi seorang.. nasib baik suami ada.. pemberi semangat yg sangat baik..😅

Awk...maaf kalau komen sy agk islamik...sdgkan suami tu pon pinjaman Allah je utk kita...kita ada Allah....yakin n minta tlg dipermudahkan dr Allah....Hanya Allah yg blh tlg kita😊

4y ago

Ok2 je awk bsalin tnpa suami kat cc...tp kalau keadaan xmnggizinkan kita nk wat cmne kan...sy dah 2x bsalin tnpe suami...Alhamdulillah...n InsyAllah kita ni kuat

Semua hospital kerajaan husband tak blh masuk, tapi kalau swasta mmg boleh. Baru je survey sbb saya ada 2 minggu lebih lagi bakal bersalin.

4y ago

Kalau sekarang tak pasti, coz masa tanya tu bln 4 mmg ada call direct hkl. Masa tu mmg pihak hkl kata tak boleh, ingat nanti boleh rentas negeri penyudahnya pkp ni diteruskan lagi panjang. I pun mmg awal bln 6 ni insyallah tapi tak blh rentas negeri sbb duduk area bangi 😅.

Suami boleh teman isteri dalam labour room tapi tak boleh stay lame teman isteri di wad after bersalin 😊. Saya begitu semalam 😁

Hospital kuala lumpur boleh sis.. Saya baru je melahirkan bby girlzz .. 11.5.2020.. Suami boleh teman

4y ago

Alhamdulillah kalau boleh.sy bakal bersalin bulan 7 ni.. agak2 kalau amik single room suami dpt stay skali tak?

Tgk hospital mana nk bersalin,, kalau private suami boleh masuk, kalau gomme tak boleh

sama la kita..due date..hrp suami bole la masuk teman..anak 1st pulak rasa bdebar je .

Hospital serdang takle ye.. Bulan lepas bersalin kt situ.. Peneman kt wad pun tkle..