Scan diusia 5W sbb spotting

Hi, nak tanya. Tadi saya ke PAC sbb ada spotting brownish. Pastu dr buat TVS baru nmpk kantung sbb saya retroverted uterus tapi takde baby lagi la, masa 5W kantung patut besar mana ya? Dr kata tadi kecilnya tak sampai 0.5cm. Normal je kan untuk 5W? Nnti lagi 2-3 minggu saya nk kena dtg scan semula tgok perkembangan. #firsttimemom #ingintahu #firstmom

Scan diusia 5W sbb spotting
9 Balas

Sis sama dgn sy. 2 minggu lepas sy pergi scan 5week disebabkan sy ada spotting coklat lebih kurang 6 hri kut. ada satu hari tu spotting tu keluar heavy sikit, sy da risau takut jadi pape sebab kebetulan sy kena influenza A jgk time tahu pregnant tu so bila gi scan doc cakap insyaAllah ok je ni sebab kantung cantik je dekat rahim, takde nampak tanda² mcm nak turun pun. so next week baru sy repeat tvs scan balik. masa 5week tu pun sy just nmpak kantung cuma kantung sy besar sikit dari sis. sepatutnya da 8week lah nanti nya. oh btw sy pun retroverted uterus jgk. insyaAllah kita baik² je sis, sy pun risau jgk sebab terasa lama nya nak tunggu lagi 10 hri utk scan balik. semoga kandungan kita baik² saja mommy ❤️🫂

sye 3weeks dh nmpk kantung msuk 4weeks dh nmpk janin n heartbeat xpi kecik lgy msuk 5weeks dh nmpk janin bsr sikit 7weeks plus last scan dh nmpk janin dh fully form dh rupa baby kki tngn bdn kepala semua dh develop.. maybe lain orng lain kot mcm alahn jgk xsemua sme.. so sis jgn risau bnykkn rest berdoa dn mnta yng baik ii jer moga sis dn bby dlm kndungn sllu di bwh lindungn allah s.w.t semoga segala urusan sis dipermudhkn sehingga bersalin nnti

kadang kecil sebab kiraan ovulasi kita boleh lari. yang penting adalah progress dia dalam 2-3 minggu ni. kalau perkembangan dia sejajar dengan perkembangan usia dia, inshaAllah sihat tu. doa banyak2 ya.

normal bgi sya,sbb sya mse 5w kecik macam ni jgak takleh nk ukur pun kantung,scan 9w bru nmpk kantung dan jntung,mse ank first lgi lah xnmpk apa2 pun lpas 2mggu bru nmpk.jgn rsau je jge elok2.

sy msa 4 week double bsar sikit dr awk pnya kantung tu . msa 7 week sy dh dpt dgr heart beat skli nmpk jnin . awk jgn fkir sgt bnyk kan bed rest ckup2 , air jgn kurang minum .

betul. kalau nak nampak baby & heartbeat klip2 scan semula masa usia kehamilan awak masok 8@9w dan keatas

ya bawah 7w mmg kecil belum jelas. 7w keatas baru boleh nampak kantung beserta janin

kecil utk.5w. perlu repeat 2,3x scan lg utk tgk date edd yg betul

Bg sye normal.. sbb bru lg tu..