Nak tanya, risau

Nak tanya, sy pregnant baru 6w, hrni ada nampak darah tapi mcm setitik je. Sy risau. Smlm sy stress sgt, takde pape kan?#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Jumpa doktor ya. Saya mula mula pun macam setitik, saya tak endah. Lepas tu pegi office jalan jauh, macam 20 sen, takut saya. Saya jumpa doktor dapatkan ubat tapi terus berdarah sampai lebih besar dari 50 sen. Akhirnya saya ambil cuti dari kerja untuk bed rest. Pendarahan masa mengandung perlu dipandang dengan serius. Trimester pertama memang kena jaga lebih sikit.

Insyaallah takde pape, mungkin pnempelan nak berlaku, tp apa2 pon sila pergi cek doktor ye utk kepastian supaya mommy tak stress2🤗

tips nya sis, sis jangan stress. malam nanti, sis kena rehat/tidur awal. jgn byk berfikir. bykkn minum air kosong. bykkn bedrest.

Once ada spotting/bleeding tak kira sikit ke byk, kena check kt klinik/hosp. Tak semua spotting tu normal.

Awk jangan stress sangat masa preggy, effect baby nanti

2y ago

okey, terima kasih

Jangan stress