Ubi Kayu

Hi, nak tanya, sy mengandung 10 weeks, musim pkp ni, suami Dan jiran2 (kami semua duk menyewa) ambik ubi kayu kt tepi2 Keliling rumah untuk direbus. Lepastu makcik suami sya bagitau tak boleh makan ubi kayu tu org punya. Kena mintak izin dulu sebab apa2 kena mintak izin sebab sya mengandung.. Tp pokok ubi tu penuh kt blkg rumah kami, xda pun tuan rumah ni atau tuan tanah tu jaga. Maksud nya, suami dn jiran2 kami yg tebas2 pokok menjalar2 tepi rumah. Gotong royong jaga kalau pokok2 menjalar2. Betul ke tak boleh makan ye.. Hm.. Sedih baru semangat nak buat kuih keria.

1 Balas

Mintak izin dgn tuan rumah sis☺️. Mesti die kasi pnye.. nnti boleh bt kuih keria..