susu formula

Nak tanya susu formula apa ye yg elok sbb skrg nk anak sye tgh consume susu lactogen. Anak bru 3 bulan tapi skrg ni kekerapan berak dia makin terok lak mcm 2 hari skali baru berak kadang2 3 hari skali. Takut sembelit je bila jadi cam ni. Please help mommy

8 Balas

ank sya mnum ssu lactogen jgk smpai skrang...mmng mcm 2..klau sis rsau sis cba buat cycling..sblum buat sis ltak mnyk dlu Kat prut and Bru sis buat cycling..sya buat kat ank mmng ok.. smbil2 cycling urt prut ank sma.

Biasa tu sis. Anak saya 5 hari baru berak. Nurse bagitau normal. Susu formula memang lambat di hadam dlm perut baby. Tp kalau sis masi confuse sis bole try brand lain. Trial and error. Cari yg sesuai utk perut baby

4y ago

Susah nak hadam susu fm tu sis,sebab tu tak berak hari2. Memang biasa najis keras kalau dah 2 hari tak mbuang. Kalau fully breastfeeding senang nak hadam. Sebab tu baby jarang sembelit. Yg ni ikut pengalaman saya anak baru 2 org je

anak saya minum lactogen.. 2 3 hari baru berak.. saya tukar minum frisolac.. berak cantik.. tapi naik ruam satu badan.. mahal plak tu 😅. lpas tu try dutchbaby. alhamdulillah sesuai dengan dia..

O'o tkr lah susu dupro ke pe2 ke dlu p bby biasa sembelit dlm umr tu kdg2 ye nk beralih buln jdi gtu ugk

Baby sy mula2 haritu ok je consume lactogen. Lps tu jd cirit. Try tukar dupro. Alhamdulillah sesuai 😁

Tp kalau risau tukar susu fm. Takut tak sesuai utk bayi. Trial and error

sy consume dutch bby dr ank no 1 smp 3..ok je

baik try tukar lain takut tak ngam