Lepas kena cucuk bawa balik rumah ada coklat ² tapi x sakit bukaan 1cm ..

Hi nak tanya skg sya 36week 4hari dah dua mlam keluar coklat ² tapi x sakit .. ada tnya pakar masa jumpa dia kata kalau sakit baru dtg tapi cm bukaan 1cm dah .. tp x kena tahan 🤔 siapa pernah ? Tpi sa xda pigi wad bersalin untuk tanya sebab sa pikir x sakit cuma agak ngiluu sikit ..

2 Balas

Klu 1cm mmg dktr suruh balik dlu. Lagi2 anak 1st, progress bukaan lmbt plus awk baru 36w, belum matang. Melainkan ketuban dh pecah, baru dktr tahan.

2y ago

Bykkn jalan, light exercise, bsama klu larat.

tunggu 4cm baru gi hosp baru mereka terima.. kdg tak sakit walaupun 4 cm selepas itu bersedialah mmg akan rasa contraction starts