Breast pump

Nak tanya sis. Breast pump perlu standby sebelum delivery? Boleh beli selepas delivery tak tengok keadaan? Tq.

9 Balas

sy beli brst pump sblm delivery. persediaan utk kta jga. sbb sy fkr klo da msa tu tgh bpntng tkkan nk fkir2 lgi dmna nak mcri2 brst pump. in the end tpksa beli yg mahal d farmasi. sy sempat jga beli brst pump d shopee. nnti admit wad sy akn bwa brst pump tu. nus tdk akan ambi sbb itu memng sngt penting utk kta. lgipun baby tk sama ragam dgn org lain. kita tkut ditahan lama di wad. da tu susu pun bengkak. sbgai persediaan sis bole ja beli awal 😉

2y ago

sy beli yg ni d shopee. hrga 100lbh stu pump. beli 2 dlm rm267. klo sis ada bajet sis beli yg handsfree mcm bgni. snng nk bw mana2. main tekup mcm tu sja

boleh beli lepas delivery. kalau bersalin kt hospital gov selalunya diorg tk bg pump dan akan suruh usaha utk direct breast feed sampai boleh. pantang diorg klu nmpk breast pump dgn botol susu (pengalaman kwn kwn yg cerita kt sy sebagai preparation lg 2 minggu). tp nk beli siap siap utk kegunaan masa kt rumah nnt pun boleh jugak.

2y ago

saya beli siap2 sebab sejenis suka shopping online. murah dari di kedai

Maybe boleh spare yg biasa2 simple dulu yg jenis tekup tu je ke awal2. Then observe tgk perlu ke tak yg lagi advance. Kalau delivery pun smooth ja, mgkin cepat boleh balik xterasa sgt perlu pump tu. Tapi mcm pengalaman adik ipar sy, baby kena tahan, bengkak susu, last2 beli pump segera kat hospital time tu.

2y ago

ok. tq sis

sy beli sblm delivery..tp beli yg biasa je dlu..yg manual..pengalaman sndri,,lps bersalin ank kna tahan dkt scn sbb kuning..blh hntr susu je..xleh nk df lps kita discharge

saya pon x beli .. tunggu lahir and tgok keadaan susu kite .. saya jenis kalau anak sedut banyak susu , tapi kalau pam x berapa bnyk .. so sy x beli

2y ago

So far, breast pump yg jenis apa ok sis?

Saya beli breastpump da nak habes pantang.Sebab susu start drop

2y ago

pum jnama LOVA best.xsakit xbising msa nk pum senang bwa p mna²..try tgo kt shoppe jnama LOVA&Mira dah 2jnis

beli jr trus..bwa masa pg ospital

Tq sis

boleh